• U bent hier: Home
 •  / En toch

  En toch...

  En toch is een woordpaar dat mij bijzonder inspireert. Betekenissen van en toch: Desondanks, desalniettemin, niettemin, ondanks dat.

  Anders kijken en luisteren

  In de praktijknaam En toch... wordt de uitspraak gebruikt om een houding te beschrijven, die u kunt aannemen in een situatie met problemen of bij het ervaren van last. Deze houding staat voor enerzijds bijvoorbeeld stevig staan en anderzijds meebewegen. Het is in verbinding staan met minimaal 2 polen. De houding doet daardoor anders kijken en luisteren. Daaruit komt een ander handelen voort.

  Veerkracht

  Het kan staan voor veerkracht die elk mens in principe heeft en die soms hervonden moet worden. En toch... staat ook voor standvastigheid, volharding in het constructief samenleven met anderen of voor veranderingsgezindheid, wanneer de situatie uitzichtloos is of uit evenwicht is geraakt.

  Herstel en gezondheid

  Ik werk met u naar het moment toe dat u zelf dat 'en toch' ervaart. U kunt dat ervaren als hervonden kracht, herstel van verbinding, wending van perspectief in denken en spreken waardoor u zich weer gezond voelt en verder kunt.

  Er is dan enerzijds oog voor de realiteit, voor beperkingen en feiten waar u mee te maken hebt én er komt anderzijds en tegelijkertijd ruimte voor herstel en gezondheid door verwondering, creativiteit, vernieuwing en experiment.

  Meer over de hulp die Praktijk En toch... biedt

  Persoonsgerichte benadering

  Persoonsgerichte benadering en een integrale insteek helpen in de hulpverlening om vrij te durven kijken naar vragen en problemen.  Meer informatie »